EPC

Het EPC-attest, dat we bij WH Vastgoedexpert in Menen voor jouw pand in regio Kortrijk kunnen voorzien, staat voor energieprestaties en heeft betrekking op isolatie, luchtdichtheid, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler en nog veel meer.

MEER INFORMATIE

Je EPC-attest in regio Kortrijk laten berekenen

Als vastgoedspecialist te Menen kunnen wij je EPC-attest of Energie Prestatie Certificaat zorgvuldig berekenen. Deze berekening gebeurt op basis van een bezoek van een energiedeskundige aan je woning. WH Vastgoedexpert controleert onder andere de kwaliteit van de ramen, het bouwjaar en de dakisolatie en maakt op basis van deze gegevens een correcte berekening van het energieverbruik van je woning. Deze verslaggeving moet gebeuren bij verkoop en/of verhuur van een woning en bij een klein niet-residentieel gebouw. Het doel van de EPC is om de kandidaat-kopers of kandidaat-huurders te informeren over de energiezuinigheid van een woning of klein handelspand in bijvoorbeeld Kortrijk. Op basis van het EPC-attest kan je de energiezuinigheid van verschillende woningen in Menen en de rest van regio Kortrijk vergelijken.

EPC-attest: voor wie?

Energiezuinigheid en ecologisch verantwoord wonen zijn steeds belangrijker op de huizenmarkt. Als je je woning wilt verkopen of verhuren, is een laag EPC een sterke troef. Mensen kopen immers met het oog op de toekomst en daarbij speelt milieuvriendelijkheid een steeds grotere rol. Maar ook budget is belangrijk. Want hoe lager het EPC, hoe lager de energiekosten. Daarnaast is een EPC-attest ook bij wet verplicht. Als je een residentieel gebouw verhuurt of verkoopt, moét je in het bezit zijn van een EPC-attest én moet je de EPC-waarde van uw gebouw kenbaar maken aan potentiële kopers en huurders. Het draait dan niet enkel om huizen, maar ook om appartementen en studio’s. Als vastgoedexpert te Menen helpen wij graag bij het opstellen van een EPC-attest voor jouw pand in regio Kortrijk.

Maak vandaag nog een afspraak

Zou jij voor het EPC-attest van jouw pand in omgeving Kortrijk, bijvoorbeeld in Menen, beroep willen doen op onze diensten te Menen? Of wil je beroep op een van onze andere diensten zoals het schatten van een woning? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen. Je bereikt ons door het online contactformulier in te vullen.