EPC Kortrijk

Als u het EPC van uw woning of pand in de regio Kortrijk in kaart wilt brengen, schakelt u best WH Vastgoedexpert in. Het EPC-attest, dat ik voor uw pand in Menen kan voorzien, staat voor energieprestaties en heeft betrekking op isolatie, luchtdichtheid, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler en nog veel meer.

MEER INFORMATIE

Uw EPC laten berekenen

Als vastgoedspecialist kan ik uw EPC-attest of Energie Prestatie Certificaat zorgvuldig berekenen. Deze berekening gebeurt op basis van een bezoek van een energiedeskundige aan uw woning. WH Vastgoedexpert controleert onder andere de kwaliteit van de ramen, het bouwjaar en de dakisolatie en maakt op basis van deze gegevens een correcte berekening van het energieverbruik van uw woning. Deze verslaggeving moet gebeuren bij verkoop en/of verhuur van een woning en bij een klein niet-residentieel gebouw. Het doel van de EPC is om de kandidaat-kopers of kandidaat-huurders te informeren over de energiezuinigheid van een woning of klein handelspand. Op basis van het EPC-attest kan u de energiezuinigheid van verschillende woningen in de omgeving van Menen vergelijken.

Voor wie is een EPC-attest interessant?

Energiezuinigheid en ecologisch verantwoord wonen, zijn steeds belangrijker op de huizenmarkt. Als u uw woning wilt verkopen of verhuren, is een laag EPC een sterke troef. Mensen kopen immers met het oog op de toekomst en daarbij speelt milieuvriendelijkheid een steeds grotere rol. Maar ook budget is belangrijk, want hoe lager het EPC, hoe lager de energiekosten. Daarnaast is een EPC-attest ook bij wet verplicht. Als u een residentieel gebouw verhuurt of verkoopt, moét u in het bezit zijn van een EPC-attest én moet u de EPC-waarde van uw gebouw kenbaar maken aan potentiële kopers en huurders. Het draait dan niet enkel om huizen, maar ook om appartementen en studio’s. Als vastgoedexpert help ik u graag bij het opstellen van een EPC-attest voor uw pand.

Maak vandaag nog een afspraak

Zou u voor het berekenen van uw EPC of het opstellen van een EPC-attest van uw pand beroep willen doen op mijn diensten? Of wilt u beroep op een van mijn andere diensten, zoals bijvoorbeeld het schatten van een woning? Neem dan contact met mij op om een afspraak in te plannen. U kan mij bereiken door het online contactformulier in te vullen.